Rå styling – gi bilen det lille ekstra med enkle midler

For mange nordmenn er bilen ikke bare et praktisk fremkomstmiddel, men i tillegg også et symbol på egen individualitet og stil. Derfor er det ikke rart at noen bruker både mye tid og penger på styling, slik at bilen virkelig fremstår unik.

Det enkle – felger, logoer og klistremerker

Du trenger ikke mekanikerferdigheter på et høyt nivå for å komme i gang med grunnleggende styling. Hvis vi tar BMW 61 styling som et eksempel, så er det naturlig å begynne med enkle ting som felger, skiltholdere, klistremerker, skvettlapper og lignende. Slike småting kan du montere selv, kanskje med unntak av felger – det lønner seg å bruke proffe folk til montering og balansering av hjul.

Husk også på at noe styling som faller inn under denne kategorien også kan regnes for å være beskyttelse av bilen. Et godt eksempel er foliering eller bruk av film som er spesifikt laget for å beskytte lakken. I dag er det ikke uvanlig at nybiler leveres med beskyttelsesfilm på utsatte steder, som ved hjulbuene.

Litt mer avansert – lamper, spoilere og andre deler

Det finnes også mye ekstrautstyr og styling å velge mellom når det gjelder for eksempel lykteholdere, spoilere, sideskjørt og lignende. Dessuten er det mange stylingprodukter som er tilpasset et spesifikt bilmerke, som for eksempel de ikoniske «nyrene» på en BMW. Når det gjelder lykteholdere og pærer er det alltid fornuftig å dobbeltsjekke av stylingen overholder myndighetskravene.

Sikkerhet og godkjenninger er i stort svært viktig når det gjelder deler som påvirker hvordan bilen oppfører seg på veien. Senkesett er et svært godt eksempel, som i tillegg kan forårsake utfordringer ved senere EU-godkjenning. Samtidig er det mulig å lage et virkelig kult uttrykk også innenfor begrensningene til bilens godkjenningspapirer, så det lønner seg ikke å ta noen sjanser på dette området. Bruk litt tid på å velge styling til bilen din – og gjør den helt unik.