Sjekkliste for hjemmet ditt: Det viktigste du trenger å kjøpe

En rekke nettbaserte virksomheter tildeler i dag et bredt spekter av forskjellige leveringsmåter. En av favorittene akkurat nå er leveringssteder, hvor det er ganske fleksibelt for deg å kunne hente de bestilte produktene når det passer deg. Leveringstypen er ganske smertefri, og også den rimeligste leveringsformen.

Leveringstiden kan vise seg å være virkelig avgjørende om du trenger produktet umiddelbart, og til det formålet er det relativt viktig at du studerer forventet leveringsdato for det aktuelle produktet.

En stor del av nettbutikkene lover levering neste virkedag for de fleste varenumre, men husk at dette krever at bestillingen blir realisert før et bestemt tidspunkt, med sikte på at de mest sannsynlig kan få nye varer klare før de lageransatte har fri.

Noen e-butikker sørger for frakt uten kostnad, men vanligvis bare når du handler for en bestemt pris. Ellers bør du velge den lettest kjøpte typen levering, som i mange tilfeller – enten du er i nærheten av Horsens, Hjørring eller Ribe – vil innebære å få pakken din kjørt til en pakkebutikk.

Ulike forskjellige former for frakt

I dag er det ekstremt greit for internettbrukere å sammenligne priser (via f.eks. PriceRunner) i forskjellige nettbutikker, og derfor har mange nettbutikker blitt tvunget til å tvinge priser på mange av deres produkter – for barn, men også for kvinner og menn – kolossale, og til og med noen ganger lover levering uten betaling.

Men fra tid til annen kan det være verdt tiden å sjekke individuelle nettbutikker for rabatter før du bestiller, slik at du er garantert å få den mest attraktive prisen.

Likevel må man være så årvåken at i tilfelle en e-handler markedsfører produktene sine til en pris som anses som uhyrlig gunstig, er det mest en pekepinn på en uredelig nettbutikk . Å handle med kort er uansett dekket av Innsigelsesordningen, som forsvarer deg mot falske nettvirksomheter.

Vi anbefaler generelt betaling med kort eller MobilePay. Alternativt kan du benytte deg av et tilbud som f.eks ViaBill når du ønsker å betale prisen over lengre tid.

Før noen handler i et internettselskap, må du virkelig få en oversikt over handelsforholdene, men dette er ofte ikke superspennende.

En annen løsning kan være å se nærmere på om nettbedriften er medlem av e-merket, siden det generelt sett er en indikasjon på at nettbutikken støtter gjeldende danske regler, i tillegg til at at nettvirksomheten fra tid til annen overvåkes av fagfolk som kjenner retningslinjene. Du tilbys også muligheten til å bli hjulpet dersom du opplever utfordringer i forbindelse med din shopping.

I tillegg anbefaler vi at du er forsiktig med de mest grunnleggende retningslinjene som kan ha innvirkning på bestillingen, for eksempel bytteretten garantert av nettbutikken. På grunn av dette er det like viktig at du til enhver tid sikrer bestillingskvitteringen, slik at du kan bekrefte kjøpet en gang til, enten du kjøper en gave til en herre eller en dame.

Fraktperioden er uvanlig avgjørende

Trustpilot gir flere greie muligheter for å følge ulike eksisterende forbrukeranmeldelser og på grunn av dette er det bra at du tolker nettbutikkens kritikk før du bestiller.

Facebook resulterer også i ganske passende snarveier for å få innsikt i nettforhandlerens pålitelighet. I tillegg finnes det en rekke nettbutikker som tilbyr folk å sende inn en gjennomgang av bestillingsprosessen, som også kan brukes til å måle hvor fornøyde kundene er.

Nettstedet vårt er finansiert av annonser. Vi samarbeider med utallige internettsteder når vi introduserer butikkenes produkter, og høster kompensasjon når en bruker fra vår nettside gjennomfører et kjøp.

Sjekkliste for hjemmet ditt: Det viktigste du trenger å kjøpe

Flere nettbutikker tilbyr nå flere typer levering. En av de mest populære i dag er pakkebutikker, som gir deg fleksibiliteten til å hente de nyinnkjøpte produktene når det er tid til det. Tross alt er alternativet ekstremt glatt, og også vanligvis den billigste leveringsmetoden.

Mange nettbutikker tilbyr 1-dagers frakt på primærvarene sine, men dette avhenger av at bestillingen er gjennomført før et bestemt tidspunkt, slik at de sannsynligvis kan gjøre klart det nye produktet ditt før de pakkeansatte drar hjem.

Noen individuelle nettselskaper leverer gratis, men som regel er du pålagt å handle for et fastsatt beløp. I tillegg må du velge den billigste forsendelsesmetoden, som ofte – enten du er i nærheten av Aalborg, Frederikshavn eller Assens – vil være å få fraktselskapet til å bringe varene dine til en pakkebutikk.

Et bevis på at e-selskapet anerkjenner de etablerte reglene

Det er nå uvanlig enkelt for kjøpere å sammenligne priser (via f.eks. PriceRunner) fra flere internettselskaper og med det motivet har flertallet av nettbutikkene har sett seg nødt til å presse utsalgsprisene på spesielt deres best-i-test-produkter – for barn, men også for kvinner og menn – ettertrykkelig, og til og med noen ganger tilby gratis levering.

Det kan imidlertid fortsatt være smart å se på noen få internettbutikker for rabatter før du handler, så du er sikker på å få den laveste prisen.

Generelt anbefaler vi kortbetaling eller MobilePay. Som en annen løsning bør du velge et avdragstilbud fra for eksempel ViaBill, i tilfelle du foretrekker å betale regningen i flere omganger.

Før noen bestiller fra en nettbutikk bør de uten tvil gå gjennom e-butikkens vilkår, men det er vanligvis en omfattende jobb.

Et annet alternativ kan være å se om nettselskapet har e-merket, siden det lenge har vært et bevis på at nettbutikken overholder gjeldende dansk lovgivning, i tillegg til at nettforhandleren undersøkes fra tid til annen av fagfolk som har grundig kunnskap om gjeldende lover. Dette er også en god snarvei til assistanse når du står overfor dilemmaer i forbindelse med kjøpet.

Videre er det å foretrekke at kjøper er klar over de grunnleggende forholdene som har innvirkning på bestillingen, for eksempel returretten som gjelder for nettbutikken. I denne sammenheng er det også avgjørende at du alltid oppbevarer faktura-e-posten din, slik at du til enhver tid kan være vitne til bestillingen, uansett om du kjøper til en kvinne eller en mann.

Trustpilot tilbyr et bredt utvalg av utmerkede alternativer

Trustpilot tilbyr flere hederlige sjanser til å se et stort antall tidligere kunders vurderinger og det anbefales derfor at du undersøker nettbutikkens anmeldelser før legge inn bestillingen din.

Facebook gir også ganske passende muligheter til å lære om nettbutikkens troverdighet. I tillegg finnes det en rekke nettvarehus som gir kundene mulighet til å skrive en kritikk av kjøpsopplevelsen, som også bør brukes til å danne seg et inntrykk av tidligere kunders opplevelser.

Informasjon om produkter og nettbutikker oppdateres fra tid til annen, men vi påtar oss intet ansvar for endringer som kan ha blitt gjort siden vi sist oppdaterte informasjonen på siden.